fredag 28 februari 2014

Allting förberett - på bokfronten i alla fall

Jo, jag vet, det har varit väldigt tyst på bloggen här på sistone. Det har varit en omtumlande tid med alldeles för många av livets naturliga inslag under alldeles för kort tid. Men nu äntligen har saker och ting lugnat ned sig. I ärlighetens namn har det till och med lugnat ned sig så pass mycket att mina dagar numera är helt oplanerade och lugna. I alla fall för en kortare tid framöver. Förra veckan påbörjade jag nämligen min mammaledighet, och jag sitter nu här och bara väntar på att den lilla bebisen inne i magen ska komma ut. Nog för att det är en vecka kvar till planerat datum, men i alla fall. Detta börjar bli lite långtråkigt.

Dock medför denna väntan en stor fördel: jag har alldeles för ont för att orka röra mig längre sträckor, och vad finns det då för någonting bättre att ägna sig åt, än att läsa? Och det finns gott om böcker att läsa här hemma. lånade böcker står radade högst upp på bokhyllan, och här försöker det avverkas i snabbast möjliga hastighet. Och så en massa nyinförskaffade böcker också, som pockar på uppmärksamhet.


Så, början av föräldraledigheten får ändå ses som förberedd; i alla fall på läsefronten. På alla andra fronter? Kan man någonsin vara helt förberedd på att få in ett nytt liv i hemmet?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar