onsdag 27 april 2016

Retro Hugo Awards

Så har då årets Hugo-nomineringar tillkännagivits. Lite besviken få rjag nog ändå anse mig vara, då våra svenska Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg inte blev nominerade med sin underbara Nyckeln

Utifrån ett rent patriotiskt hänseende så var det roligare att läsa nomineringarna för Retro Hugo Awards, som i år rör sin om år 1941, och där Karin Boije blivit nominerad med sin Kallocain. Vilket är en roman som jag helt glömt bort att läsa, och nu kastat mig över med hull och hår på Storytel. (Uppläst av  Leif Pagrotsky - snacka om otippat och lite småfnittrigt på nåt sätt...).
Visst, det finns många åsikter både för men kanske mest emot, att det finns ett Retro Hugo Award. Själv tycker jag det är kul. Det uppmärksammar äldre science fiction och fantasy-litteratur, får folk att öppna ögonen för det äldre och påvisar också att även den äldre litteraturen håller än i dag. Och att Karin Boije uppmärksammas internationellt på det här sättet är ju ändå riktigt kul!
Nu hoppas jag bara att jag kommer uppskatta romanen. Trots allt har jag bara kommit en kvart in i den. Och jo, Pagrotsky funkar faktiskt som uppläsare.

För mer info kring Hugo Awards, se hemsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar