onsdag 13 juni 2012

Koncentrationssvårigheter

I måndags hade jag ett inplanerat sjukhusbesök som även inbegrep vissa ingrepp och sövning och hela den där svängen som man helst klarar sig utan. Men, men, vill man vara frisk får man lida pin, eller hur det nu heter.

I papprena jag fick hem inför besöket fanns det en varning för att det kan bli vissa väntetider. Vilket verkligen är sådana saker man vill läsa i förväg, att det blir väntetider så fort man kommer i kontakt med sjukvården är ju ingen nyhet, så frågan är ju hur lång väntetid det blir om de själva är medvetna om det och därmed även förvarnar om det?!

Men till min stora lycka så kom det goda beskedet redan i nästa mening: "så ta gärna med en bok". Som om de nu verkligen skulle behöva uppmana mig till någonting sådant! Så glad i hågen kom tre böcker med, varav en tunn bok på engelska som jag gärna vill hinna läsa innan lånetiden tar slut: The Legend of Sleepy Hollow av Washington Irving. Okej för att jag har sett filmen med Johnny Depp, men det ska ju gudarna veta attden bakomliggande sägnen långt ifrån alltid överensstämmer med filmatiseringen.
Utöver detta kom Vampyrernas historia av Katarina Harrison Lindbergh och Samlade svenska kulter av Anders Fager.

Slutsummeringen av sjukhusbesöket: Nja, väntetiden blev inte speciellt lång. Ungefär en timme från att jag intog min säng tills jag sövdes ned. Och under den tiden blev inte mycket läst. The Legend of Sleepy Hollow var bara att lägga ned, så mycket koncentration på texten kunde jag inte uppnå. Så slutligen så blev väl totalt en tio-femton sidor lästa i de båda sistnämnda böckerna. Inte mycket till lästid där, för mig.
Dock blev gårdagen mer givande. Att ligga i en solstol hemma på balkongen och ta igen sig efter ingreppet, ja, sådant ger verkligen bättre underlag för läsande.

2 kommentarer:

  1. Din magisteruppsats låter ju spännande. Är du klar med den?

    SvaraRadera
  2. Nej, jag är ungefär halvvägs, skulle jag tro. Jag skriver den på halvfart med framläggning fram emot jul. Vilket känns lagom, för jag lär inte hinna tröttna det minsta på uppsatsen innan dess, jag har fortfarande alldeles för kul med den.

    SvaraRadera