onsdag 22 augusti 2012

Utmaning - 8 saker om dig själv


En utmaning från Skuggornas bibliotek har kommit in, och jag är ju självklart inte sämre än att jag ger mig på den, en utmaning är ju ändå en utmaning ;)

Så, reglerna för utmaningen:
Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver etteget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver bloggaren 4 personer som utmanas. Lämna slutligen en kommentar hos dem så att de vet att de har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.

Så, 8 fakta/vanor om mig själv. Jag kan ju inte låta bli att tjuvkika på Skuggornas bibliotek, och följer lite i hennes spår.

1. Jag började mina akademiska studier med att läsa till civilingenjör, maskinteknik, en utbildning som jag har gått igenom, men har några få resttentor kvar. Någonstans på vägen upptäckte jag studier inom litteraturvetenskap och teater, två av mina stora intressen. Och i vanlig ordning leder det ena till det andra, och i dagsläget har jag en fil kand i litteraturvetenskap, och skriver just nu min master-uppsats.

2. Jag älskar verkligen klassiker, med författare som Shakespeare, Strindberg, Austen och Wilde i spetsen. Men trots det så måste jag lite pinsamt erkänna att jag inte har läst Svindlande höjder. Vid sidan av klassikerna är det vampyrerna som tar över min bokhylla, men Anne Rices Vampyrkrönikan lästes först för ett par år sedan och saknas i min bokhylla...

3. Jag älskar verkligen bibliotek och går jag in för att låna en (1) bok, så kommer jag alltid ut med flera. Det kostar förvisso ingenting att låna, men i bland känns det lite som att jag bidrar till en stor del av bibliotekets budget med alla mina straffavgifter för försent inlämnade böcker.

4. Jag missar alldeles för många nya böcker som kommer ut, eftersom jag till största delen botaniserar på antikvariat eller håller mig till klassiker. Men tack vare att jag numera träffar en science fiction-klubb en gång i månaden så blir jag i alla fall uppdaterad på det området.
Och jo, samma sak gäller filmer... Där har jag däremot en sambo som hjälper mig att se nya filmer och komma iväg på bio ofta.

5. Jag älskar verkligen skräckfilmer, och då helst av det äldre slaget - ingenting går upp emot en Hitchcock- rulle. Men även Romaro, Craven, Tarrantino och Rodrigues konsumeras med stor glädje och behållning. Och Kubric. Aldrig glömma Kubric!

6. Jag ser gärna om både filmer och tv-serier. Gärna gång på gång. Twin Peaks missar jag i stort sett aldrig när den går i repris, och med min master-uppsats om manlig sexualitet i Twilight Saga och True Blood som anledning, ser jag nu om True Blood. 

7. Kaffe är nog den dryck som intas i störst utsträckning, och jag har äntligen fått tag på en mokka-kokare som fungerar på induktionshäll. Den tillsammans med kolsyremaskinen är de mest uppskattade lyxprodukterna i vårt kök.

8. Från att väldigt sällan ha öppnat en bok konsumerar snart min sambo lika många böcker som jag gör, och han ska nu i höst läsa en distanskurs i litteraturvetenskap. Våra diskussioner kring litteratur och kultur har alltid varit färgstarka och uppskattade, och nu: en ny nivå! Ska bli riktigt kul! Jag ska dock fokusera på min uppsats, inte hans studier...


Och så slutligen fyra personer att utmana. Kan ju inte låta bli att ge mig på några av de bloggar som jag läser flitigast: Swedish Zombie, Bokboxen, Nobelprisprojektet och A Room of my Own. (För oss smånördiga litteraturvetare så faller man ju bara man hör titeln på den sista bloggen...)

3 kommentarer:

  1. Hilfe!

    Men okej... jag ska försöka!

    SvaraRadera
  2. Vad gör man inte för att sysselsätta sin virtuella omgivning ibland ;)

    SvaraRadera