onsdag 1 februari 2012

Dagens I-landsproblem eller Jag försöker tycka synd om mig själv

På sistone så har jag blivit väldigt förtjust i kartonage-böckerna (eller de häftade, eller de stora pocketena, kärt barn har många namn och boklådorna verkar inte helt överens om namngivningen av dessa). De är billigare än de inbundna böckerna, de väger mindre men har fortfarande samma storlek. Dock verkar de förbehållna de engelska böckerna, och är man som jag och älskar vampyrromaner, ja, då är de ungefär de enda alternativet.

Men jag har nu upptäckt en stor nackdel med dessa böcker. De är mycket svårare att hålla uppfällda än inbundna eller vanliga pocketböcker. Eller i alla fall så kräver de mer kraft. För efter en ordentlig sträckläsning av sista delen av en ytterst spännande och bra bok (Dead as a Doornail av Charlaine Harris, för den s0m är nyfiken) så har jag fått väldigt ont i mitt lillfinger.

Snacka om I-landsproblem.

Det är väl detta man får för att man håller upp boken med en och samma hand hela tiden, och att man använder just lillfingret för att hålla boken uppslagen.

Lillfingret har dock börjat repa sig lite. Som tur är. Vill ju ge mig på nästa bok i Sookie Stackhouse Novels snart. Vilket även är lite av ett måste för min D-uppsats.

Alternativt så behöver jag komma på något annat sätt att angripa detta problem med att hålla boken uppe...

2 kommentarer:

  1. Känner igen det där. Fast för min del är det tummen som gör ont efter det där enhandsgreppet.

    SvaraRadera
  2. Hör av dig om du behöver någon bok i serien, har alla :-)

    SvaraRadera