onsdag 14 mars 2012

Kombinationsfärdigheter

Förvisso så går det i perioder, det går inte att komma ifrån. Men ibland så är det liksom lite som att man inte vill göra någonting annat än att läsa på i någon god bok. Komma framåt, få veta hur det går. Själv så är jag inne i en sådan period för tillfället, någonting som nog helt klart går att relatera till faktumet att jag är i början av författandet av min master-uppsats, och därmed har en hel del skönlitteratur och tillika facklitteratur att ta mig igenom. Och den saken är säker, det första är roligast att läsa.
Men oavsett orsaken, så är det en massa andra saker som man bör och vill göra också, förutom att läsa. Och tyvärr så är inte förmågan att göra två saker samtidigt så välutvecklad som man kunde önska hos mig. Så listan över saker jag önskar att jag kunde göra samtidigt som jag läser ökar konstant:

1. Diska och läsa
En sak är säker - diskningen skulle helt klart bli mycket roligare så.
2. Städa och läsa
Samma sak som för diskningen gäller helt klart här med.

I och för sig, båda dessa två saker skulle kunna lösa sig ganska enkelt, om hushållssysslorna hemma kunde förändras, så att jag läser och sambon sköter allt annat, men jag misstänker att han och jag inte delar åsikt på denna punkt.

3. Sticka och läsa
4. Följa med i TV-serier och filmer och i boken.
Läsa och kolla på TV samtidigt är en sak, att hänga med till 100% i båda däremot, är inte alltid lika enkelt.
5. Handla och läsa
6. Vara social och läsa
En paradox, jag vet...
7. Sova och läsa

Nej tyvärr, sanningen är väl den att utan sjukskrivning så går nog inte detta med att läsa konstant. Vilket kanske i och för sig är lite tur det med. Det där med att blanda ihop fiktion och verklighet slutar inte alltid bra, det är bara att se på don Quixote och madame Bovary.

3 kommentarer:

 1. Har hört ryktas om en kille som diskade och läste samtidigt, du kanske ska fråga honom om tips? Vara social och läsa...nja, äta och läsa? Det brukar jag göra, men det är för att mina mest sociala grannar är fåglarna i boet utanför fönstret. Sova och läsa, hmmm.. subliminala budskap via ljudböcker. Vem vet, det kanske är framtiden ;p

  SvaraRadera
 2. Både diska och städa brukar jag kunna gärna till ljudböcker. Sova och se på tv är lite svårare.

  SvaraRadera
 3. Ljudböcker har absolut sina fördelar och gör städningen bra mycket roligare. För att inte tala om på träningen, det är lite lättare att stå ut tio minuter till på träningscykeln om man har en bra bok i öronen.
  Dock är jag mer förtjust i pappersböcker... Men ibland får man göra lite avkall ;)

  SvaraRadera